Juridische disclaimer

pinstoring.com -gebruik qr code in luxe winkel

Pinstoring.com is een technologisch platform dat bedrijven in staat stelt om betalingen te ontvangen tijdens pinstoringen of andere omstandigheden waarin reguliere betaalmethoden niet beschikbaar zijn. Dit doen wij door middel van veilige QR-codes die klanten kunnen scannen met hun vertrouwde bank-app of telefoon om een veilig een betaling te voltooien, rechtstreeks aan de winkel/restaurant of verkoper.

De betalingen verlopen volledig rechtstreeks van de bankrekening van de klant naar de bankrekening van het ontvangende bedrijf, zonder tussenkomst van derden. Pinstoring.com fungeert daarbij niet als een traditionele betaaldienstverlener of payment provider. Wij beheren of verwerken op geen enkele wijze geldmiddelen namens partijen.

Staan wij onder toezicht van DNB?

Nee, dat is niet nodig. Aangezien Pinstoring.com geen betaalverkeer afwikkelt of derdengelden beheert, hebben wij ook geen vergunning nodig van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

šŸ’”
Alle financiƫle transacties worden rechtstreeks uitgevoerd tussen de betrokken partijen via hun eigen beveiligde bank-applicaties onder toezicht van hun respectievelijke financiƫle instellingen.


Uiteraard hebben wij De Nederlandsche Bank (DNB) in detail geinformeerd over ons systeem en onze dienstverlening.

zie ook: Wettelijk Toezicht

Veilig betalen met QR codes via je eigen bankapp

Het gebruik van bestaande bankomgevingen voor zowel klanten als bedrijven garandeert een 100% veilige betaalervaring zonder risico's verbonden aan derdepartijen of derdengelden rekeningen. Pinstoring.com heeft op geen enkel moment toegang tot de financiƫle middelen of gevoelige betaalgegevens van gebruikers.

Door Pinstoring.com's innovatieve QR-code technologie kunnen bedrijven (bijna) altijd betaald worden tijdens pinstoringen, internetstoring of andere verstoringen van reguliere betaalsystemen. De veilige en directe betaalstroom tussen klant en bedrijf blijft te allen tijde gewaarborgd. Wel dient de klant over een telefoon met wifi of internet via GSM te beschikken en een betaalapp van de bank.

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Wij streven ernaar om een betrouwbare en gebruiksvriendelijke betaaloplossing te bieden. De juridische verantwoordelijkheid en bescherming van de daadwerkelijke financiƫle transacties ligt echter bij de betrokken banken als toezichthouders op het betaalproces. Pinstoring.com is geen payment provider.

Wanneer werkt Pinstoring.com niet?

Er zijn zeer uitzonderlijke gevallen denkbaar waarin ook het systeem van pinstoring.com niet werkt.

Pinstoring.com biedt bedrijven een innovatieve manier om betalingen te blijven ontvangen tijdens pinstoringen, stroomuitval of andere verstoringen van reguliere betaalsystemen. Met behulp van veilige QR-codes kunnen klanten eenvoudig betalen via hun eigen vertrouwde bankapp. Desondanks zijn er enkele denkbare scenario's waarin ook Pinstoring.com mogelijk niet vlekkeloos zal functioneren.

Bank App Storing
Een belangrijk aandachtspunt is de beschikbaarheid van de bankapp waarmee klanten de QR-code moeten scannen en betalen. Indien een of meerdere banken in Nederland zelf een storing of uitval ondervinden waarbij de app en/of website niet bereikbaar zijn, zal het voor klanten niet mogelijk zijn om betalingen uit te voeren of te controleren. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant dat bankiert bij Bank X, waarvan de betaalapp en online omgeving door een storing tijdelijk onbereikbaar zijn. In dat geval kan er ook via Pinstoring.com geen betaling worden geĆÆnitieerd naar dat bedrijf.

Netwerk Uitval
Een ander scenario waarbij Pinstoring.com mogelijk gehinderd wordt, is bij een grootschalige uitval van het mobiele gsm-netwerk in Nederland of een bepaalde regio. Dus wanneer je telefoon offline is, kun je geen betalingen doen. Hoewel Pinstoring.com ook via wifi kan werken, is de dekking daarvan uiteraard beperkter. Wanneer zowel het gsm- als het wifi-netwerk uitvallen, zal betalen met de QR-code zeer moeilijk of zelfs onmogelijk worden.

Er zijn wellicht nog andere scenario's denkbaar waarin betalen onmogelijk is, maar Pinstoring.com is zo ontworpen dat zelfs in het geval van stroomstoring of andere calamiteiten klanten gewoon kunnen betalen.

Server Uitval Pinstoring.com
Ten slotte is het van belang op te merken dat een eventuele serveruitval of cybersecurity-incident bij Pinstoring.com zelf kan leiden tot tijdelijke onderbrekingen van de dienstverlening. Hoewel dit zeer onwaarschijnlijk is door de robuuste infrastructuur, blijft het een reƫel risico waar elk online platform mee te maken kan krijgen.

Wij zijn geen payment provider

Pinstoring.com is geen traditionele betaaldienstverlener of payment provider zoals gedefinieerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Wij bieden een technologische oplossing die het mogelijk maakt om veilig te betalen met QR-codes via de vertrouwde online bankomgeving van de klant. Pinstoring.com faciliteert hierbij enkel de communicatie tussen partijen, maar is op geen enkele wijze betrokken bij de daadwerkelijke afhandeling van financiƫle transacties of het doorgeven van betaalgegevens.

Alle betalingen via ons platform verlopen rechtstreeks van de bankrekening van de klant naar de bankrekening van de ontvanger, zonder tussenkomst van derde partijen of derdengelden rekeningen. Pinstoring.com heeft dan ook geen vergunning van DNB nodig, omdat wij geen betaalverkeer afwikkelen, derdengelden beheren of gegevens doorgeven aan externe systemen. De verantwoordelijkheid en veiligheid van de financiƫle transacties ligt volledig bij de betrokken banken als officiƫle toezichthouders.

Door deze strikte scheiding van taken biedt Pinstoring.com een robuuste en veilige betaalervaring, geheel volgens de geldende wet- en regelgeving voor online betalingen in Nederland.

Meer informatie?

Bedrijven of toezichthouders die meer informatie wensen over de werking en voordelen van Pinstoring.com, kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze salesafdeling. Onze medewerkers staan klaar om alle vragen te beantwoorden en een advies op maat te geven voor een soepele implementatie van onze QR-code betaaloplossing binnen uw organisatie. Wij zorgen ervoor dat u onder bijna alle omstandigheden betalingen kunt blijven ontvangen.

WhatsApp