2 min read

Pinstoring - info voor consumenten

vrouw scant betaal qr code in restaurant-pinstoring

Betaal 100% veilig met uw mobiel

Pinstoring.com biedt een 100% veilige en handige betaaloplossing via QR code. Met het systeem van Pinstoring.com kunt u betalen met uw mobiel en eigen bankapp door simpelweg een QR-code te scannen. Vervolgens rondt u veilig en snel de betaling af in uw vertrouwde bankapp.

Hoe werkt het? Veilig, simpel en snel

Stap 1

Open op uw mobiel de camera of de QR-scanner app

Stap 2

Scan de QR-code van de verkoper en pas het bedrag aan

Stap 3

Rond de betaling af in uw eigen bankapp

U kunt direct de betaling controleren in uw eigen vertrouwde bankongeving of app.

Voor een optimale veiligheid en herkenbaarheid maken bedrijven die gebruikmaken van Pinstoring.com gebruik van een unieke QR-code met daarop hun eigen bedrijfslogo. Wanneer een klant de QR-code scant, ziet deze meteen aan welk bedrijf de betaling wordt voldaan door het herkenbare logo. Dit biedt directe duidelijkheid over de bestemming van de betaling.

Bovendien wordt in de eigen vertrouwde bankapp van de klant nogmaals bevestigd aan wie precies wordt betaald voordat de transactie wordt afgerond. Door deze dubbele controle heeft de klant de garantie dat het geld bij de juiste ontvanger terechtkomt. Het voorkomt eventuele verwarring of misleiding.

Met de beveiligde QR-codes van Pinstoring.com weet u als klant dus altijd zeker aan wie u betaalt. En bedrijven profiteren van de herkenbaarheid en vertrouwde uitstraling van hun eigen logo tijdens het betaalproces. Maximale veiligheid en transparantie van begin tot eind.

Hoe kun je deze QR-code veilig gebruiken?

Je moet als betaler alle betaalgegevens altijd goed controleren voordat je goedkeuring geeft voor het uitvoeren van een overboeking. 

Scan je een QR code, vraag jezelf daarom altijd af:

  • Moet ik wel betalen aan deze begunstigde?
  • Klopt het bedrag? Bij Pinstoring.com kun je het bedrag altijd zelf aanpassen
  • Is het IBAN juist en van de juiste begunstigde?

In feite moet je de betaalgegevens uit een QR-code net zo zorgvuldig controleren als wanneer je in een factuur, e-mail, WhatsApp of SMS wordt gevraagd om aan een bedrijf of persoon te betalen. De Pinstoring QR-code is een simpele en makkelijke manier om betaalgegevens door te geven aan iemand die wil betalen. De QR-code vewijst u naar uw eigen bankomgeving en u ziet dan aan wie u betaalt, bijvoorbeeld een restaurant, suprmakt of winkel.

WhatsApp