2 min read

Veilig betalen met QR-code via Pinstoring.com

Via Pinstoring.com kunt u altijd betalingen blijven ontvangen, ook bij pinstoringen. Voordelig, veilig en de beste backup.
veilig betalen met QR-code

Bij de collectant op de collectebus, bij de kassa in de supermarkt, tijdens het afrekenen van je drankje op het terras, en op je zakelijke factuur; steeds vaker is het mogelijk om snel een QR-code te scannen om iets te betalen. Het werkt altijd, zelfs tijdens een pinstoring. Het is dan ook geen verrassing dat vele ondernemers kiezen voor de back-up optie van pinstoring.com en hun klanten laten betalen met QR-code tijdens een pinstoring of gewoon voor een betere klantervaring.

Wat is een QR-code?

Een QR-code is in essentie vergelijkbaar met de bekende streepjescode die op talloze producten te vinden is. Het cruciale verschil is echter dat een QR-code aanzienlijk meer informatie kan bevatten, tot wel 7.000 tekens. Deze codes kunnen niet alleen betaalgegevens bevatten, maar ook relevante locatie- en productinformatie. Andere voordelen van QR-codes zijn dat ze minder gevoelig zijn voor fouten en sneller kunnen worden gelezen. De afkorting QR staat dan ook niet voor niets voor Quick Response, oftewel snelle respons.

Wat is een voordeel van betalen via QR-code?

Een van de voornaamste voordelen van betalen met een QR-code is de gemakkelijke en vlotte afhandeling, aangezien er geen fysieke creditcard, contant geld of betaalautomaat meer nodig is. Klanten kunnen eenvoudigweg de QR-code scannen met hun mobiele telefoon en de betaling direct voltooien.

Waarmee scan ik een QR-code?

In de meeste gevallen kan een QR-code probleemloos gescand worden met de camera van uw mobiele telefoon. Om echter het risico op fraude te minimaliseren, zijn veel QR-codes uitsluitend leesbaar met de specifieke bank-app, iDEAL-app of Tikkie-app. Pinstoring.com adviseert dan ook altijd om de bijbehorende app of de app van uw bank te gebruiken voor betalingen met behulp van een QR-code.

Is met QR-code betalen veilig?

Het korte antwoord is ja!!. Klanten betalen via hun eigen bankapp. Bent u ondernemer? Dan ontvangt u alle betalingen gewoon ook via uw eigen bankrekening en u kunt het gewoon in uw eigen bank-app zien.

Het betalen via QR-code is dus zeer veilig. Natuurlijk is het raadzaam om zoals bij iedere financiële transactie die je doet, altijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Want helaas is er ook met QR-codes is er kans op fraude. Daarom raden wij gebruikers altijd deze voorzorgsmaatregelen aan: 

  • Verifieer de legitimiteit van de QR-code voordat je de transactie uitvoert. Is de site waarop de QR-code staat wel betrouwbaar? Leidt de QR-code je na het scannen niet naar een verdachte omgeving? Betaal alleen via je eigen bank.
  • Dubbelcheck het bedrag dat wordt aangegeven op het scherm van je telefoon. Bij pinstoring.com geeft u zelf het bedrag in. De winkel, bar of het restaurant kan zien welk bedrag u betaalt. U kunt het bedrag dus aanpassen, fooi geven of meerdere betalingen doen. Maar let bij betalen - dus ook bij pinnen- in het algemeen altijd goed op. In de snelheid van de transactie kan het wellicht gebeuren dat er per ongeluk een verkeerd bedrag wordt afgeschreven.
  • Controleer regelmatig je bankrekening om te zorgen dat er geen ongeautoriseerde transacties zijn uitgevoerd. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij als je iets verdachts opmerkt.
WhatsApp